Een kleine woonkamer hebben zie ik niet als probleem, maar juist als een uitdaging. Hoe kun je creatief met je ruimte omgaan zodat al je wensen toch passen in de kleine ruimte? En dat ook nog in jouw woonstijl? Ik geef je graag 5 tips.

 

TIP 1

Mijn eerste tip: houd het luchtig. Hiermee bedoel ik dat je meubels kiest met een open en luchtig karakter. Ga voor een bank op pootjes, kast met glas of op pootjes en een tafel met een dun blad en slanke poten. Deze tip geldt ook voor je verlichting. Kies in plaats van die grote industriële lamp voor een slankere variant, zoals de hanglamp “Tube” van vtwonen.

 

TIP 2

Ik zei het net al, ga creatief om met je ruimte. Wil je extra bergruimte? Hang dan leuke hangkastjes boven de bank. Wil je een paar extra zitplekken? Neem bij je bank een hocker. Je kunt er op zitten, maar je kunt hem met een bijzettafel of groot dienblad ook gebruiken als salontafel. Andersom kan een stoere bergkist dienstdoen als bijzettafel of tover hem in een handomdraai om tot een extra zitplek door er een kussen op te leggen.

 

TIP 3

Regelmatig hoor ik dat men kiest voor witte muren bij een kleine woonkamer. Met lichte kleuren creëer je inderdaad een ruimtelijk effect. Toch betekent dit niet dat je persé wit moet kiezen. Andere lichte kleuren zijn ook goed. Zorg dat het past bij jou. Als je houd van een romantisch interieur is lichtroze erg mooi. Hou je van stoer? Kies dan bijvoorbeeld lichtgrijs.

 

TIP 4

Persoonlijk vind ik het erg mooi wanneer een kleine woonkamer één grote eyecatcher heeft. Dit kan een groot wandkleed zijn of een muur vol ronde spiegels. Je kunt ook kiezen voor een bank of fauteuil in een opvallende kleur.

 

TIP 5

Mijn laatste tips: houd je woonkamer opgeruimd. Een rommelig interieur maakt je huis optisch kleiner. Zorg dus voor voldoende bergruimte. Een andere manier voor een opgeruimde look, is het groeperen van je woonaccessoires. Hang fotolijstjes bij elkaar en verzamel je mooiste items in een leuke vitrinekast.

Vind je het toch lastig om je kleine woonkamer goed in te richten? Stuur dan een berichtje en wij helpen je graag!

 

 

 

 

Bron: Woonboulevard Poortvliet