NIEUW HUIS INRICHTEN? DIT STAPPENPLAN HELPT JE!

Helemaal blij met de sleutel van je nieuwe huis? Nu begint het pas… Het inrichten! Waar plaats je de bank, de eettafel en welke accessoires kies je? En dan heb je ook lampen nodig!

Doorloop dit zes stappenplan en je bent een heel eind op weg!

 

Stap 1: Bedenk welke ruimtes waarvoor gaan dienen

Is er een kinderwens of wil je een kantoor aan huis? Bepaal hoe je het huis in gaat delen. Houd bij het indelen van de kamers rekening met het lichtinval van buitenaf.

 

Stap 2: Maak een lichtplan

Een lichtplan klinkt heel moeilijk maar hoeft niet ingewikkeld te zijn. Doordat je weet welke kamer waar voor gaat dienen, weet je ook wat de belangrijke plekken zijn per kamer. Op die punten plaats je lampen, maar ook op de donkere plekken in je huis. Maak het jezelf vervolgens gemakkelijk door in het hele huis dimmers te gebruiken. Daarmee breng je naar smaak sfeer in het huis.

 

Stap 3: Schets een plattegrond

Dure 3D-tekeningen zijn onnodig wanneer je een nieuw huis wilt inrichten, een handgemaakte tekening is net zo waardevol en bovendien persoonlijker. Maak eventueel meerdere tekeningen met meerdere ideeën. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Schets in deze tekening ook het lichtplan. Welke punten zijn belangrijk om te belichten? Met behulp van deze tekening kan je het lichtplan verder aanscherpen.

 

Stap 4: Breng je stijl/wensen in kaart

Veel mensen weten niet goed wat hun stijl is. Zorg daarom dat je in kaart brengt wat je mooi vindt. Dat noemen we een stijl- of moodboard. Knip tijdschriften, kranten en brochures aan gort en plak alle bruikbare knipsels op het bord. Gebruik dit bord als leidraad voor de stijl van je huis.

 

Stap 5: Het inrichten van je huis

Je hebt in kaart hoe je kamers eruit gaan zien. Nu komt dus het leuke gedeelte, het daadwerkelijk inrichten van je huis. Begin hierbij met de basis! De vloeren, de muren en de kozijnen.

 

Stap 6: Shoppen!

Er is een stijlbord, een tekening van het huis en de basis van de inrichting voor je nieuwe huis is gelegd. Kies uit het stijlbord een of meerdere kleuren en gebruik die als rode draad tijdens het shoppen. Medewerkers in een woonwinkel kunnen je, als je het stijlbord meeneemt, ook adviseren over meubels die bij die stijl passen. Je hoeft niet in één keer alle spullen te kopen. Zorg er eerst voor dat de basismeubels en voorwerpen aanwezig zijn. Dan kun je later, de rest aanvullen. Dan heb je gelijk ook meer tijd om op zoek te gaan naar die perfecte spullen die passen bij jouw stijl. Succes, maar vooral veel plezier met inrichten van je huis!

 

Wat vind jij van dit stappenplan? Laat een reactie achter, dat is altijd leuk om te lezen.

Wil je hulp bij het inrichten van je huis? Stuur dan een berichtje en wij nemen contact met je op!

 

 

 

  

  

 

Bron: VT Wonen